Kumpir Nasıl Yapılır Kumpir Oktay Usta Tarifi


Kumpir Nasıl Yapılır
Malzemeleri 
  • 3-4tane  iri patates
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Garnitur İçin:
  • Mısır
  • Bezelye
  • Haşlanmış havuç
  • Yeşil veya siyah zeytin
  • Yeşil acı biber
  • Küp küp doğranmış domates
  • Kornişon turşu
  • Ketçap 
  • Mayonez  
Not: Bu malzemelerden istediğiniz ekleyebilirsiniz

Yapılışı
Patatesleri yıkayıp kurulayın.
Önceden ısıtılmış Fırında 190 derecede 1-1,5 saat pişirin.
Patatesleri fırından çıkarın.
Patateslerin üzerini bıçakla kesip iki yana açın.
İçi açılmış patatesin üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı ve rendelenmiş kaşar ekleyip tuz serpin ve bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yedirin.
İnce ince kıyılmış biber, domates ve mısır tanelerini ve diğer garnitürleri patateslerin üzerine koyup üzerine ketçap ve mayonez ile hemen servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok :