Somon Balığı Tarifi
Malzemeleri
- 600 gram somon balığı
- İki tane yumurta akı
- Taze kara biber
- Dört tane domates
- Kereviz yaprağı
- Yeşil soğan
- Zeytinyağ
- Roka
- Tuz
Somonları iyice yıkayıp, süzgeçten geçirin, sonra, mikser rendesinden geçirin.
Diğer yanda yumurta aklarını hafifçe çırpıp somonların üzerine dökün.
3 yemek kaşığı zeytin yağ, biraz tuz, biber ve fındık rendesini de katıp, iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı birer porsiyon halinde kaselere koyun.
Sosu emmesi için buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.
Servis yapmadan önce, domatesleri dilimleyip, tabağı süsleyin.
Diğer yanda yumurta aklarını hafifçe çırpıp somonların üzerine dökün.
3 yemek kaşığı zeytin yağ, biraz tuz, biber ve fındık rendesini de katıp, iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı birer porsiyon halinde kaselere koyun.
Sosu emmesi için buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.
Servis yapmadan önce, domatesleri dilimleyip, tabağı süsleyin.