Somon Balığı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri Somon Balığı Nasıl Yapılır Somon Balığı Pişirmek Somon Balığı Yapmak


Somon Balığı Tarifi
Malzemeleri
  • 600 gram somon balığı
  • İki tane yumurta akı
  • Taze kara biber
  • Dört tane domates
  • Kereviz yaprağı
  • Yeşil soğan
  • Zeytinyağ
  • Roka
  • Tuz
Yapılışı
Somonları iyice yıkayıp, süzgeçten geçirin, sonra, mikser rendesinden geçirin.
Diğer yanda yumurta aklarını hafifçe çırpıp somonların üzerine dökün.
3 yemek kaşığı zeytin yağ, biraz tuz, biber ve fındık rendesini de katıp, iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı birer porsiyon halinde kaselere koyun.
Sosu emmesi için buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.
Servis yapmadan önce, domatesleri dilimleyip, tabağı süsleyin.