Ton Balıklı Ekmek Kızartma Tarifi
Malzemeler
- Bir tane yumurta
- Bir kutu mısır konservesi
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- Bir çorba kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
- Bir tane (orta boy kutu) ton balığı konservesi
- Altı dilim tost ekmeği ya da beyaz ekmek dilimleri
Ton balığı ve mısırın fazla yağını ve suyunu süzerek karıştıralım.
Kıyılmış maydanoz ve yumurtayı ekleyerek iyice karıştıralım.
Tost ekmeğinin kabuk kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla keselim.
Ton balığı ve mısırlı karışımdan ekmeğin üzerine sürelim.dilimleri bölerek üçgenler elde edelim.
Bir tavaya sıvı yağı alalım.
Orta ateşte hafifçe kızdığında ekmek dilimlerini tavaya alalım.
Altın rengi aldığında spatulayla tavadan alalım.
Bir havlunun üzerine çıkararak fazla yağların süzülmesini sağlayalım.
Diğer üçgenlere de aynı işlemi uygulayarak servis yapalım.