Aşureli Tart Nasıl Yapılır Tarifi

Aşureli Tart Tarifi 
Malzemeler
Hamur için:
  • 150 gram tereyağı
  • Bir çorba kaşığı yoğurt
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Bir çay bardağı buzlu su
  • İki su bardağı un
  • Bir çorba kaşığı buğday nişastası
  • Bir çay bardağı toz antep fıstığı
  • Bir tutam tuz
İçine:
  • İki paket hazır aşure karışımı
  • 3.5 su bardağı süt
  • Dondurma
Aşureli Tart Yapılışı
Derin bir kaba tereyağı, yoğurt, pudra şekeri ve tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı, toz antep fıstığını ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin. Tart kalıbını iyice yağlayın. 

Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. 

Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (poşetin tamamını 3.5 su bardağı süte ilave edin. Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın). Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın. Dondurma ile birlikte servis yapın.