Peynirli Rulo Börek Tarifi


Peynirli Rulo Börek Tarifi
Malzemeler:
  • 5 hazır yufka
  • 3 yumurta
  • 1su bardağı süt veya yoğurt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Peynir
  • Maydanoz
Üstü İçin
  • 1 yumurta ve kaşar rendesi
Yapılışı
3 yumurta süt ve sıvı yağ derin bir kabın içinde çırpılır. 
Başka bir kapta peynirin içine maydanoz doğranır ve karıştırılır.
Düz bir zemine ilk yufka serilir ve bir miktar hazırlanan harçtan sürülür.
Üstüne ikinci yufka serilir ve tekrar harçtan sürülür.
Daha sonra yufkanın her yerine maydanozlu peynirden serpilir.
Daha sonra üstüne üçüncü yufka serilir ve hazırladığımız harçtan sürülür.
Dördüncü yufkada serildikten sonra tekrar harçtan sürülür ve kalan peynir yufkanın her yerine serpilir.
En üste beşinci yufkada serildikten sonra kalan harç sürülür.
Yufkaları bir bütün olarak kesmeden rulo yapıyoruz ve folyoya sarıp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.
Dolaba bütün sığmazsa tam ortadan kesip 2 rulo olarakta koyabiliriz.
Ertesi gün bir parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz ve üstüne yumurta sarısı sürüp fırında 200 derecede pişiriyoruz.
Fırından çıkamadan 10 dakika önce böreklerin üstüne kaşar rendesi serpip erimesini bekliyoruz.
Fırından alıp servis yapıyoruz. 

Hiç yorum yok :