Balık Dolması Nasıl Pişirilir


Balık Dolası Tarifi
Malzemeleri: 
  • 6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir)
  • Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi
  • 1,5 su bardağı Amerikan Pirinci
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kahve fincanı fıstık
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam yenibahar
  • Yarım fincan soya yağı
Hazırlanışı 
Soğanlar yağda kavrulur. Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir. Sonra fileto balık tuzlanır. Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur. Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir. Süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok :