Beşamelli Fırın Makarna Tarifi
Malzemeler:
- Bir paket fırın makarna
- 2.5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- Bir adet kabak
- Bir tane havuç
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir avuç rende kaşar
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
Öncelikle başemel sos hazırlanır, 5 çorba kaşığı sıvı yağda un kavrulur, üzerine sürekli karıştırarak süt eklenir, muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir, tuz ve karabiber katılır.
Kabak ve havuç ince doğranır, kavrulur. Makarna haşlanır, suyu süzülür, 4 çorba kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır, fırın kabına aktarılır, üzerine sırasıyla kavrulmuş sebzeler, başemel sos ve rende kaşar konur, 180 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder