Peynirli Bohça Böreği
Malzemeleri
- Bir su bardağı süt
- Bir tane yumurta
- İki çorba kaşığı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
- Tuz
- 150 gram margarin yağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Bir tane yumurta sarısı
- 200 gram beyaz peynir
- Maydanoz
Yapılışı
Ön hazırlık olarak genişçe bir kapta 1 su bardağı sütü,1 adet yumurtayı, 2 çorba kaşığı yağı, tuzu ve unu iyice karıştırın. Malzemeler özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya ayırın.Ve bu hamurları tek tek açın.Üzerlerine 150 gr margarin ve yarım çay bardağı sıvı yağdan oluşan karışımdan sürün. Açtığınız hamurları üçer üçer, üst üste dizin ve 4 adet hamur grubu elde edin.Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletin.
Hamurlar dinlendikten sonra daha büyük bir yufka olacak şekilde açın.Açtığınız 4 adet yufkayı tek tek bohça şeklinde katlayın.Yaklaşık yarım saat bekletin. Daha sonra orta incelikte açın.Her yufkayı 4 parça olacak şekilde kesin.
Parçaların ortasına peynir ve maydanozdan oluşan karışımdan koyun. Bohça şeklinde kapatın.Üzerlerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreklerin üzeri pembeleşene dek pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder