Terbiyeli Paça Çorbası Tarifi



Terbiyeli Paça Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
Paça Malzemesi
  • Dört kuzu aça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
  • Dört su bardağı su
  • Tuz
Terbiye Malzemesi
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Bir çorba kaşığı un
  • İki yumurta
  • Bir limonun suyu
  • Altı çorba kaşığı sirke
  • Altı diş sarmısak
Yapılışı
Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.

Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.

Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.

Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur.

Hiç yorum yok :