Balkabaklı Ekmek Tarifi


Balkabakli Ekmek


Malzemeleri
  • Bir çorba kaşığı toz şeker
  • 3.5 su bardağı un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir su bardağı süt
  • 250 gram balkabağı
  • Tuz
Yapılışı
Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın. Kabağı haşlayıp, ezin. Malzemeye ilave edin.

Yoğurarak hamur yapın. 1 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine un eleyip servis yapın.

Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir. 

Hiç yorum yok :