Balkabakli Ekmek
Malzemeleri
- Bir çorba kaşığı toz şeker
- 3.5 su bardağı un
- Bir paket kabartma tozu
- Bir su bardağı süt
- 250 gram balkabağı
- Tuz
Yapılışı
Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın. Kabağı haşlayıp, ezin. Malzemeye ilave edin.
Yoğurarak hamur yapın. 1 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine un eleyip servis yapın.
Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder