Malzemeler
- Dört tane yufka
- Üç tane yumurta
- Bir dilim beyaz peynir
- Yarım kilo (500 gram) ıspanak
- Bir çay bardağı yoğurt
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Ispanağı iyice yıkayıp ayıklayın. Doğrayıp peynirle ezerek karıştırın. Tuzunu karabiberini ekip, hepsini iyice harmanlayın.
Bir kase içine sıvı yağı ve yoğurdu koyup karıştırın. İçine yumurtaları kırın ve hepsini iyice karıştırın.
Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine yağ, yoğurt karışımından bol miktarda sürün. Ispanaklı içten alıp yufkanın üzerine serpin. Yufkayı bir kenarından tutup geniş geniş sararak rulo yapın. Yağlanmış tepsiye yaptığınız bu ruloyu yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye yerleştirin.
Üzerlerine kalan yumurtalı harçtan sürüp, önceden ısıtılmış kızgın fırına sürün. Altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder