Malzemeleri:
- Yarım kilo kefal
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- Bir tane soğan
- Yarım domates
- 5-6 adet mantar
- Bir çay kaşığı kuşüzümü
- Bir çay kaşığı dolmalık fıstık
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir çay bardağı domates suyu
- Tuz
- Bir su bardağı kaşar peyniri rendesi
- İki adet yufka
Yapılışı
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder