Yufkadan ıspanaklı börek tarifi mis ıspanaklı börek yapılışı

Yufkadan ıspanaklı börek tarifi, Mis ıspanaklı börek yapılışı, börek tarifleri, börek malzemeleri yufkadan yapılan börekler

Yufkadan ıspanaklı börek tarifi
Malzemeleri: 
  • Üç tane hazır yufka
  • İki çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım kilo ıspanak (sadece yaprakları, saplarıyla çorba yapabilirsiniz)
  • Bir çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
Yufkadan ıspanaklı börek yapılışı
Ispanakları ince ince doğrayın.
Doğranmış ıspanak ve yoğurdu sıcak sütün içine ilave edin.
Ispanakları iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin.
Yoğurdu ilave edip karıştırın.
Baharatı da üzerine ekleyip  karıştırın.
Yufkayı masaya açın.
Hazırladığınız karışımı yufkanın üzerine bolca sürün.
Uzun şerit olacak şekilde sıkı bir rulo yapın.
Yağlanmış tepsiye istediğiniz şekilde yerleştirin.
200 derecede ısıtılan fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Arada kontrol etmeyi unutmayın.
Sıcak sıcak servis yapın.

Osmanlı keşkül'ü fukara tarifi

Osmanlı keşkül'ü fukara tarifi
Malzemeleri:

  • Beş su bardağı süt
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • Bir su bardağı toz badem
  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • Bir çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • Bir çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstığı

Osmanlı keşkül'ü yapılışı
Sütü tencereye koyun.
İçine pirinç unu, toz badem, toz şeker, yumurta sarısı ve Hindistan cevizini ekleyin.
Güzelce karıştırın.
Tencereyi kısık ateşe koyup sürekli karıştırın.
Kaynayıp üzeri göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
Daha sonra iri delikli bir kevgirden geçirin.
Pişen ve kevgirden geçirilen tatlıyı kaselere bölün.
Soğuduktan sonra üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.

Mantar sote tarifi kolay mantar sote yapımı pratik mantar sote nasıl aypılır

Mantar sote tarifi, Mis mantar sote yapılışı, tarifi kolay mantar sote yapımı, pratik mantar sote nasıl yapılır

Mantar sote tarifi
Malzemeleri: 

  • Yarım kilo mantar
  • İki tane kuru soğan
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Dört tane yeşil sivri biber
  • İki tane olgun domates
  • Kırmızı biber  
  • Tuz

Mantar sote yapılışı
Mantarları yıkayıp ikiye bölün.
Mantarları iki su bardağı suda 20 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Zeytinyağını tencereye koyup kızdırın.
Soğanları doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
Mantarları, tuzu, kekiği ve kırmızı biberi ilave edin.
Mantarları 15 dakika pişirin.
Daha sonra doğranmış domates ve sivri biberleri ekleyin.
Karıştırıp 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın.
Sıcak sıcak servis yapın.