Mantar sote tarifi kolay mantar sote yapımı pratik mantar sote nasıl aypılır

Mantar sote tarifi, Mis mantar sote yapılışı, tarifi kolay mantar sote yapımı, pratik mantar sote nasıl yapılır

Mantar sote tarifi
Malzemeleri: 

  • Yarım kilo mantar
  • İki tane kuru soğan
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Dört tane yeşil sivri biber
  • İki tane olgun domates
  • Kırmızı biber  
  • Tuz

Mantar sote yapılışı
Mantarları yıkayıp ikiye bölün.
Mantarları iki su bardağı suda 20 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Zeytinyağını tencereye koyup kızdırın.
Soğanları doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
Mantarları, tuzu, kekiği ve kırmızı biberi ilave edin.
Mantarları 15 dakika pişirin.
Daha sonra doğranmış domates ve sivri biberleri ekleyin.
Karıştırıp 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın.
Sıcak sıcak servis yapın.

Ezogelin çorbası tarifi mis ezogelin çorbası nasıl yapılır

Ezogelin çorbası tarifi, mis ezogelin çorbası nasıl yapılır 

Ezogelin çorbası tarifi
Malzemeleri:

  • Altı su bardağı kemik suyu (kemik suyu yoksa sadece su)
  • Yarım kilogram kırmızı mercimek
  • Bir cay fincanı pirinç
  • İki çorba kaşığı salça
  • İki tane kuru soğan
  • İki çorba kaşığı un
  • İki çorba kaşığı yağ
  • Pulbiber
  • Kuru nane
  • Tuz

Ezogelin çorbası yapılışı
Tencerede iki çorba kaşığı yağı eritin.
İki tane kuru soğanı ince ince doğrayın.
Soğanları yağda soteleyin.
İki çorba kaşığı unu ilave edip hafifçe pembeleşene kadar karıştırın.
Altı su bardağı suyu veya kemik suyunu karıştırarak ekleyin.
Kaynayana kadar karıştırın.
Kırmızı mercimek ve pirinci ilave edin.
Bir kaşık salçayı sulandırıp ilave edin.
Tuzu ekleyin.
Daha sonra kaynamaya bırakın.
Pirinçler iyice pişip dağılana kadar kaynatın.
Damak zevkinize göre üzerine kuru nane ya da pul biber serpin.
Ezogelin çorbası servise hazır.
Afiyet olsun.

Kalburabastı nasıl yapılır tarifi mis malburabastı nasıl yapılır tarifi

Kalburabastı nasıl yapılır tarifi,  mis malburabastı nasıl yapılır tarifi

Kalburabastı nasıl yapılır tarifi 
Malzemeleri:
Hamuru İçin malzemeler:

  • Bir paket (250 gram)  oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 
  • Bir tane yumurta
  • Bir yemek kaşığı yoğurt
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tane limon kabuğunun rendesi
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Beş su bardağı un
  • Ceviz içi

Şerbeti İçin malzemeler:

  • Üç su bardağı tozşeker
  • Üç su bardağı su
  • Üç damla limon suyu

Kalburabastı yapılışı
Şerbetini hazırlamak için;
Tencereye toz şekeri ve suyu koyup karıştırın.
Ateşe koyup 5 dakika kaynatın.
İçine limon suyunu ilave edin.
Beş dakika daha kaynatın.
Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamurunu hazırlamak için;
Yoğurma kabına yumurta, tereyağı ve yoğurdu koyup karıştırın.
Zeytin yağı, limon rendesi, vanilya ve ceviz içini ilave edip iyice karıştırın.
Üzerine kabartma tozunu ve unu azar azar ilave edip yoğurun.
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamurdan küçük parçalar koparın.
Hamuru rendenin üzerine yayın.
Hamurun alt kısmına ceviz içini koyu rulo şeklinde sarın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin.
Daha sonra üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.
İki saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Paşa lokumu tarifi mis paşa aşa lokumu tarifi

Paşa lokumu tarifi, mis paşa aşa lokumu tarifi, paşa lokumu yapılışı

Paşa lokumu tarifi 
Malzemeleri:

  • Beş su bardağı süt
  • Bir su bardağı un
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bol miktarda hindistan cevizi
Arası için malzeme
  • Bir paket krem şanti
  • Bir su bardağı süt
  • Üzerine çikolata sosu (isteğe bağlı)

Paşa lokumu yapılışı
Sütü, unu ve şekeri tencerede karıştırın.
Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Vanilyayı eklenip mikserle 3-4 dakika kadar çırpın.
Borcamı suyla ıslatıp tabanına bolca Hindistan cevizi serpin.
İçine muhallebiyi döküp oda sıcaklığında ılıması için bekletin.
Krem şantiyı hazırlayıp ılıyan muhallebinin üstüne sürün.
Buzdolabında koyup 5-6 saat bekletin.
Buzdolabından alıp üzerine Hindistan cevizi serpin.
Dilimleyip isteğe bağlı olarak üzerine çikolata sosu dökün.
Paşa lokumu servise hazır.
Afiyet olsun...