Kars Ketesi Tarifi Kars Ketesi Nasıl Yapılır

Kars Ketesi Tarifi, Kars Ketesi Nasıl Yapılır, kete tarifleri, kete yapılışı, ketenin yapılışı, pratik kete tarifi, mis kete. 

Kars Ketesi Tarifi
Malzemeleri:

  • Un 
  • Tuz
  • Kuru maya
  • 1 tane yumurta akı
  • Süt
  • Su
İç harcı için

  • Un 
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Kars Ketesi Yapılışı 
Bir tencereye sıvı yağı koyun.
Yağ ısınınca unu ve az miktarda tuzu ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte sürekli karıştırın.
Un hafif kahverengi olana kadar kavurun.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Şimdi hamurunu hazırlayın.
Karıştırma kabına unu koyun.
Tuz, kuru maya, yumurtanın akı, su ve sütü ilave edin.
Kulak memesi kıvamında  bir hamur yapın.
Hamuru 5 dakika kadar dinlendirin
hamuru eşit parçalara bölün.
Elinizle hafifçe  bastırarak hamuru yayın.
Hazırladığınız iç harcından içine koyup yayın.
Hamuru kenarlarından yavaş yavaş içe doğru çekip bir noktada birleştirip kapatın.
Daha sonra ters çevirip elinizle bastırarak büyütün.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180 derecede  ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Kuşbaşı Kebap Tarifi Kuşbaşı Kebap Nasıl Yapılır

Kuşbaşı Kebap Tarifi Kuşbaşı Kebap Nasıl Yapılır, Kuşbaşı Kebap Yapılışı, kebap tarifleri, kuşbaşı et kebabı, kebap nasıl pişirilir.

Kuşbaşı Kebap Tarifi  
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı et
  • 4 sap taze soğan
  • 2 tane patates
  • 1 tane sivri biber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Yağlı kağıt

Kuşbaşı Kebap Yapılışı  
Patatesleri İnce ince dilimleyin.
Soğanları ince ince kıyın.
Etleri kuşbaşı doğrayın.
Yağlı kağıdı tabak büyüklüğünde kesin.
İçine bir çorba kaşığı zeytinyağı koyun.
Et, soğan ve patates karışımını yağlı kağıdın içine koyun.
Baharatları da ilave edip yağlı kağıdı sıkıca kenarlarından kapatın.
Fırın tepsisine koyun.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 35 dakika kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Kolay Güveç Tarifi Kolay Güveç Nasıl Yapılır

Kolay Güveç Tarifi Kolay Güveç Nasıl Yapılır, Kolay Güveç Yapılışı, kolay güveç yapmanın püf noktaları, güveç tarifleri.

Kolay Güveç Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1 kilogram kuzu eti
  • 2-3 yemek kaşığı margarin
  • 750 gram mantar
  • 4-5 tane sivribiber
  • 3 tane domates
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı tane karabiber

Kolay Güveç Yapılışı
Etleri margarinle birlikte tencereye koyun.
Önce yüksek sonra kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
Sivribiber, domates, mantarları 5'er dakika arayla ilave edin.
10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. 
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Tepsiye yerleştirip 200 derecede fırında 10 dakika pişirin.
Peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında pişirin.