Karışık Turşu Tarifi Karışık Turşu Yapılışı Turşu Yapmanın Püf Noktaları

Karışık Turşu Tarifi Karışık Turşu Yapılışı Turşu Yapmanın Püf  Noktaları 

Karışık Turşu Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram havuç
  • 1 kilogram acur
  • 1 kilogram kornişon
  • 1 tane kara lahana
  • 1 tane beyaz lahana
  • 3 baş sarmısak
  • 2 litre su
  • 1,5 su bardağı sirke
  • 1,5 su bardağı iri deniz tuz (turşuluk tuz)
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)

Karışık Turşu Yapılışı
Bütün malzemeleri acur hariç doğrayın.
İster karışık olarak ya da sıralı olarak kavanoza/bidona dizin.
2 litre suya sirke, tuz ve limon tuzunu ekleyip tuzu eriyene kadar bekletin.
Tuzlu suyu  kavanoza yerleştirdiğiniz malzemelerin üstüne dökün.
Ağzını sıkıca kapatıp 15 gün açmadan bekletin.
Serin ve güneş görmeyen yerde saklayın.

Not:
Turşu suyu hazırlama: 10 su bardağı su+1,5 su bardağı sirke+1,5 su bardağı iri deniz tuzu

Taze Fasulye Turşusu Tarifi Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Turşu Tarifleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Turşu Tarifleri,Taze Fasulye Yapılışı

Taze Fasulye Turşusu Tarifi   
Malzemeleri:

  • Taze fasulye
  • Tuz
  • Sarımsak

Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyelerin baş ve uç kısımlarını bıçakla kesilip kılçıklarını ayıklayın.
Kaynayan suya atılıp 2-3 dakika haşlayın.
Soğuk su içine atıp soğutun.
Turşu kabına koyarken sarmısak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edin.
Üzerine baskı koyduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurun.

Not:Fasulye haşlanmadan  diğer malzemelerle birlikte karışık turşu yapımında da kullanılabilir.

Biber Turşusu Tarifi Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Biber Turşusu Tarifi, Biber Turşusu Nasıl Yapılır,Biber Turşusunun Yapılışı, biber turşusunun malzemeleri, biber turşusu yapmanın püf noktaları

Biber Turşusu Tarifi 
Malzemeleri:

  • Biber
  • Tuz
  • Sarımsak

Biber Turşusunun Yapılışı
Turşuluk biber ince, uzun şekilli olmalı. 
İsteğe göre acı veya tatlı biberkullanılabilir.
Turşuluk biber rengi koyu yeşil olmayan. yeşil ve sarı renkli biberleri seçin. 
Ezik ve çürük olanları ayıklayın. 
Biber turşusunun katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir. 
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. 
Tartıyla yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı;
Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.