Zeytinyağlı Sarma Tarifi Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarifi, Zeytinyağlı Yalancı Sarma Yapılışı, Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı pirinç
  • 1 tane  kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • Pul biber
 Üzeri İçin
  • Yarım litre su (Yaklaşık olarak 2,5 su bardağı)
  • Dilimlenmiş limonlar
  • 1 yemek kaşığı sulandırılmış salça (pişirirken üzerine dökülecek)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Sarma Yapılışı
Yaprakları kaynar suda 10-15 dakika haşlayıp süzün. 
Bütün malzemeleri genişçe bir kap içinde iyice karıştırın.
Malzemeden bir tatlı kaşığı kadar alarak yaprakların içine koyup sarın.
(İç malzemesini yaprakların büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.)
Sarmaları tabanına yaprak döşediğiniz tencereye dizin.
Üzerine sulandırılmış salçayı gezdirin.
Zeytinyağını üzerine gezdirin.
2,5 su bardağı suyu tencerenin kenarından yavaşça dökün.
Limon dilimlerini üzerine koyun.
Üzerine bir tabak kapatın.
Pirinçler pişene kadar 2- 2,5 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Suyu az gelirse su ilave edin.
Pirinçler piştikten sonra ocaktan alın.

Yumuşak Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir Tarifi

Yumuşak Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir Tarifi
 Malzemeleri

  • 350 gram dana döş eti
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Bir çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lokum Gibi Et Yapılışı
Öncelikle boş tencereye ocağa koyup iyice kızdırın.
Doğradığınız etleri kızgın tencereye atın.
Yüksek ateşte rengi kahverengiye dönüşene kadar pişirin.
Etlerin bu şekilde yüksek ateşte kavrulmasıyla et suyu etin içinde mühürlenir.
Daha sonra  bir çay bardağı su ve yağını ilave edin.
Düşük ateşte yaklaşık olarak 1 ya da 1,5 saat pişirin.
Son olarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişen ete diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.
Ateşten alıp en son tuzunu ilave edin.

Not: Tuz eti sertleştirdiği için piştikten sonra ilave edilmelidir.

Kolay Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Yaprak Sarma Tarifi, Kolay Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Tarifi 

Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo sarmalık yaprak
  • 4 tane orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 tane olgun domates
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Pulbiber 
  • Karabiber
Yaprak Sarma Yapılışı
Soğanı maydanozu ve domatesleri incecik kıyın.
Pirinci yıkadıktan sonra ilave ederek karıştırın.
Salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın.
Yaprakları yıkayıp biraz kaynar suda haşlayın.
Hazırladığınız iç malzemesinden biraz alıp yaprağın üstüne koyun.
Yaprağın iki yanını içe doğru üzerine getirip ince bir şekilde sarın.
Sarma işlemi bittikten sonra tencereye kenarından üstünü kapatacak kadar kaynamış su dökün.
Daha sonra pişirip servis yapın.