Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Patlıcan Kebabı Yapmanın Püf Noktaları

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Patlıcan Kebabı Yapmanın Püf Noktaları, patlıcan kebabı tarifi, patlıcan kebabının yapılışı. 

Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram kuşbaşı koyun eti
  • 8 tane patlıcan
  • 6 tane yeşil biber
  • 5 tane olgun domates
  • 2 tane kuru soğan soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Patlıcan Kebabı Yapılışı
Soğanları ince ince doğrayın.
Etleri kuşbaşı doğrayın.
Tencereye 2 kaşık yağ koyup soğan ve eti koyarak arada karıştırarak kavurun.
Daha sonra üzerine sulandırılmış salça ve tuz dökerek karıştırıp kapağını kapatın.
Etler yumuşayana kadar bu şekilde pişirin.
Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun.
Patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp parmak uzunluğunda doğrayın.
Üzerine tuz dökerek ovun.
10-15 dakika bu şekilde beklettikten sonra yıkayıp kurulayın.
Patlıcanları, ayçiçek yağında kızartın.
Kızaran patlıcanları yerleştirilir, ortasına pişen etleri suyu ile birlikte koyun.
Üzerini domates dilimleri ve uzunlamasına kesilmiş biberlerle süsleyin.
180 derecede ısıtılan fırına vererek 10-15 dakika pişirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapın.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Zeytinyağlı Dolma Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Zeytinyağlı Dolma Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeleri:

  • 6 tane soğan
  • Bir su bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 3 tane domates 
  • 3 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 12 tane orta boy dolmalık yeşil biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 küçük demet dereotu 
  • 10-15 taze nane yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kara biber  
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar  
  • 2 yemek kaşığı limon suyu 

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapılışı
Yağı tencereye koyun.
Soğanı ince ince doğrayıp yağa ilave edin.
Çam fıstıkları ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 10 dakika soğanları öldür.
Fıstıkların sararması için birkaç dakika daha karıştır.
Pirinci yıkayıp süzün.
Süzülen pirinci tencereye ekleyip birkaç defa karıştırın.
Domatesleri yıkayıp bir tanesini kenara ayırın diğerlerini tencereye rendeleyin.
2 tatlı kaşığı tuzu, şekeri ve 1 su bardağı suyu tencereye ilave edip karıştırın.
Üzerine kuş üzümünü serpin.
Önce orta, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirin.
Dolmalık biberleri, maydanoz ve dereotunu yıkayın.
Dolmalık biberlerin sap kısımlarını bastırarak çıkarın.
Biberlerin çekirdeklerini boşalt,
Biberlerin içine biraz tuz serpin.
Yıkanan maydanoz ve dereotunun ince ince kıyın.
Nane ve baharatlar ile birlikte pilava ekleyin.
Hazırladığınız dolmalık içi 10 dakika dinlendirin.
Biberleri hazırladığınız dolmalık içle doldurun.
Üzerlerini domates dilimleriyle kapatın.
Doldurduğunuz biberleri yayvan bir tencereye dizin.
Üstüne ısıya dayanıklı düz bir tabak koyun
Tencerenin kenarından bir su bardağı sıcak su ekleyin.
Yaklaşık olarak 50 dakika orta ateşte pişirin.

Teflon Tavada Pizza Tarifi Teflonda Pizza Nasıl Yapılır Tarifi Teflon Tava Pizzası

Teflon Tavada Pizza Tarifi Teflonda Pizza Nasıl Yapılır Tarifi Teflon Tava Pizzası

Teflon Tavada  Pizza Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane yufka
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane orta boy sosis
  • 100 gram sucuk
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri  
  • Bir tane domates
  • Bir çorba kaşığı kekik
  • Bir diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı sıvı yağ

Teflon Tavada Pizza Yapılışı
Süt ve yumurtayı bir kabın içinde iyice çırpın.
Teflon tavayı yağlayın.
Kenarları dışarıya taşacak şekilde bir yufkayı parçalayarak tavaya yerleştirin.
Yufkanın aralarına sütlü karışımın yarısını dökün.
Diğer yufkanın yarısını da parçalayarak üzerine yayın.
Sucuk ve sosisi ince dilimleyip yufkaların üzerine yayın.
Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Ezilmiş sarımsakla birlikte sosis ve sucukların üzerine dökün.
Kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpin.
Kalan yufkayı da kalan sütlü karışımla birlikte tavaya yayın.
Tavanın dışına taşan yufkaları pizzanın üzerine doğru kapatın.
Tavanın üzerini bir kapakla kapatın.
Hafif ateşli ocakta altı kızarana kadar pişirin.
Kapak yardımı ile ters yüz ederek çevirin.
Diğer tarafının kızarmasını sağlayın.
Daha sonra sıcak sıcak servis yapın.