Kabak Tatlısı Yapmamın Püf Noktaları

Kabak Tatlısı Yapmamın Püf Noktaları, Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır, Kabak Tatlısı Tarifi, Kabak Tatlısı Yapılışı, Mis kabak tatlısının incelikleri.


Kabak Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • Dört dilim doğranmış bal kabağı  
  • Kabakların üstünü örtecek kadar toz şeker (Zevkinize gör şeker miktarını azaltıp artırabilirsiniz)
  • Yarım çay baradağı su
  • Üstünü süslemek için ceviz içi
Kabak Tatlısı Yapılışı
Kabakları doğrayıp tencereye koyun.
Üzerini kapatacak kadar toz şeker dökün.
Şeker miktarını zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Tencerenin kapağını kapatıp bir gece (12 saat) bu şekilde bekletin.
Sabah toz şekerin eridiğini göreceksiniz.
Yarım çay bardağı su ilave edin.
Tencerenin altını yakın.
Kabaklar kaynamaya başladığında ocağın altını kısın.
Kabakların kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi gerek.
Bu şekilde tencerenin ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin.
Daha sonra tencerenin kapağını açarak 1 saat daha pişirmeye devam edin.
Altının yapışmaması için arada tencereyi hafifçe sallayarak kontrol edin.
Kabaklar tencereye yapışmadan ateşi kapatmanız gerekir.
Ateşten aldıktan sonra kabakları tencerede bir süre bekleterek soğutun.
Daha sonra servis tabağına alın.
Sade ya da  arzu ediyorsanız üzerine ceviz serperek servis yapı.

Not:Kabaklar yaklaşık olarak 1 saatte pişiyor. Ancak lezzetin tam oturması için tencerenin kapağı açık şekilde 1 saat daha kısık ateşte pişirilmesi gerekiyor. Mükemmel tada ulaşılması için bir saat tencerenin kapağı kapalı bir saatte açık olarak toplamda iki saat pişirmelisiniz. Mükemmel tada ulaşmanın püf noktası bu!

Elmalı Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi

Elmalı Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi, Elmalı Muhallebinin Yapılışı Malzemeleri, elmalı yemek tarifleri, Elmalı Muhallebi Yapılışı


Elmalı Muhallebi Tarifi
Malzemeleri

  • 4 tane irice elma
  • 1 çorba kaşığı toz şeker (Elmanın haşlanması için)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un 
  • 1 su bardağı toz şeker (muhallebiyi hazırlamak için)
  • 1 paket vanilya
  • Dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Muhallebi Yapılışı
Elmaları soyup küçük küçük doğrayın.
Elmaları bir tencereye koyup 1 bardak su ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.
Elmaları karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
Pişen elmaları süzüp 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin.
Karıştırıp  servis kabına eşit şekilde dağıtın.
Elma bu şekilde soğurken muhallebisini pişirin
Süt, un ve toz şekeri karıştırıp iyice çırpın.
Ocağa alıp devamlı karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Ocaktan almadan hemen önce 1 paket vanilyayı ilave edip karıştırın.
Pişen muhallebiyi ocaktan alıp 3- 4 dakika çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi elmaların üzerine eşit şekilde dökün.
Biraz soğuduktan sonra dolaba koyun.
Bir gün dolapta bekletilerek servis yapılırsa daha iyi olur
Dolaptan  çıkarılan muhallebiyi başka bir servis tabağına ters çevirin.
Üzerine dövülmüş ceviz dökerek servis yapın.

Pırasa Yemeği Tarifi Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır Pırasa Pişirmenin Püf Noktaları

Pırasa Yemeği Tarifi, Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır, Pırasa Yemeği Yapılışı, Pırasa Yemeği Malzemeleri, Pırasa Yemeği  Yapmanın Püf Noktaları.

Pırasa Yemeği Tarifi
Malzemeleri:

  • Beş dal pırasanın sadece beyaz kısımları
  • İki tane havuç
  • İki tane domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ

Pırasa Yemeği  Yapılışı
Pırasaları temizleyip bol su ile yıkayın.
Daha sonra parmak kalınlığında doğrayın.
Havuçları soyup ince halka şeklinde doğrayın.
Tencereye sıvı yağı koyun, salçayı ilave edip kavurun. 
Kabukları soyulup küçük doğranan domatesleri eklene 1-2 dakika kavurun. 
Daha sonra doğranan havuçları ilave edin.
2-3 dakika hepsini beraber kavurun. 
Yıkanıp suyu süzülen pırasaları ilave edin.
İyice karıştırıp ve tencerenin kapağını kapatın.
Pırasalar suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin. 
Daha sonra yıkanmış pirinci ilave edilin.
Tuzunu ekleyin.
Yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Su miktarı azalırsa su ilavesi yapın.
Havuç ve pırasalar pişene kadar pişirin.