Köstebek pasta tarifi, köstebek pasta nasıl yapılır tarifi malzemeleri, pasta tarifleri, köstebek pastalar, köstebek pasta yapmanın püf noktaları.
Köstebek pasta tarifi
Malzemeleri:
- Dört tane oda sıcaklığında yumurta
- Bir su bardağı toz şeker
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- Dört kaşık kakao
- Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bir tane muz
Kreması için malzemeler:
- Sekiz su bardağı süt
- On yemek kaşığı un
- Sekiz yemek kaşığı toz şeker
- Yarım bardak Antep fıstığı
- Bir paket vanilya
- Bir paket krem şanti
- Hindistan cevizi
Köstebek pasta yapılışı
Kremasını hazırlamak için;
Tencereye un, şeker ve sütü koyup karıştırın.
Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra, ateşten alıp soğumaya bırakım.
Krema soğuduktan sonra içine biraz sütle hazırlanan krem şantiyi ekleyin.
Vanilyayı ilave edip iyice çırpın.
Antep fıstığını ve Hindistan cevizini de ilave edip karıştırın.
Koyu kıvamlı olacak
Pandispanyasını hazırlamak için;
Oda sıcaklığında yumurtaları bir kaba kırın.
İçine toz şekeri ilave edip beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
Daha sonra sıvı yağı ve sütü ilave edip karıştırın.
Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
Pasta kalıbına koyarak önceden 180 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kekin üst kabuğunu kaldırıp içini oyun kenarları kalsın.
Kekin üstüne dilimlenmiş muzları yerleştirin.
Hazırladığınız kremayı pandispanyanın ortasına dökün.
Üzerini kaldırdığınız kek parçalarıyla kaplayın.
Pastanın üzerini kapatın.
En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder