Islak hamburger tarifi, ıslak hamburger sevenler buraya, ıslak hamburger nasıl yapılır, ıslak hamburger nedir nasıl yapılır.
Islak hamburger tarifi
Malzemeleri:
Köftesi için;
- Yarım kilogram kıyma
- 1 tane rendelenmiş kuru soğan
- 2-3 sap maydanoz (ince kıyılmış)
- Tuz
- Karabiber
- 1 tane yumurta
- Yarım bardak galeta unu
- 4 diş sarımsak
- 2 bardak domates püresi
- 4 çorba kaşığı ketçap
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz
- Şeker
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Hamburger ekmeği
Öncelikle genişçe bir kapta köfte malzemelerini yoğurun.
Sos malzemelerini blendırdan geçirin. (Blendır yoksa karıştırarak iyice ezin)
Blendırdan geçirdiğiniz karışımı tavada zeytinyağı ilave ederek pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika sonra ateşten alın.
Yoğurduğunuz köfteleri kızartın.
Hamburger ekmelerini pişirdiğiniz sosa bulayın.
Köfteler piştikten sonra hamburger ekmeklerinin arasına koyun.
kapaklı bir tencerenin tabanına yağlı kağıt serin.
Hamburgerleri yağlı kağıdın üzerine dizip kapağını kapatın.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar pişirin.
Daha sonra servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder