Fırında tavuk tarifi
Malzemeleri:
- Bir tane tavuk
- 100 gram tereyağı
- Bir tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- Üç diş sarmısak
- Bir tatlı kaşığı kuru fesleğen
- Bir tatlı kaşığı kekik
- Bir tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Tavuğu yıkayın, kurulayın ve tepsiye koyun.
Derince bir kapta tereyağı ve baharatları karıştırın.
Baharatlı yağı elinizle tavuğun dışına ve derisine yayın.
Limon, portakal, sarmısak ve soğanı irice doğrayıp tavuğun içine yerleştirin.
200 derecede ısıtılan fırında 1-1.5 saat kadar pişirin.
Her fırının ısı derecesi aynı olmadığından arada pişip pişmediğini kontrol edin.
Üzeri kızarıp tam olarak piştikten sonra fırından alıp servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder