Rum böreği tarifi

Rum böreği tarifi 
Malzemeleri

  • 150 gram lor peyniri
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı dereotu
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 tane kemer patlıcan

Rum böreği yapılışı
Patlıcanın kabuklarını alacalı olarak soyun.
1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesin.
Tuzlu suda 20-30 dakika bekletin süzüp kurulayın.
Lor peynirini, yumurtayı, nişastayı, dereotunu, tuz ve beyaz biberi karıştırın.
Bu karışımı patlıcanların bir yüzüne koyun.
Derin bir tavada iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartın.
Kağıt havluya çıkartıp yağını aldıktan sonra sonra sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok :