İncir tatlısı nasıl yapılır oktay usta

İncir tatlısı nasıl yapılır oktay usta
Malzemeleri:

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kağığı nişasta
  • 1 poşet toz şanti

Islatmak için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı granül kahve

Üzeri için

  • Nar tanesi

İncir tatlısı yapılışı:

  • Karıştırma kabına 3 tane yumurtayı kırın.
  • Üzerine bir su bardağı toz şeker ilave edip çırpın.
  • Daha sonra üzerine bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozu ilave edin.
  • Bir su bardağı un ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • 7-8 tane kuru inciri küp şeklinde doğrayın.
  • Kek karışımına kuru incirleri de ilave edip karıştırın.
  • Kek karışımını fırın kabına boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Kremasını hazırlamak için

  • Tencereye bir litre sütü koyun.
  • Üzerine bir su bardağı toz şeker ekleyin.
  • İki çorba kaşığı unu, iki çorba kaşığı nişasta ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak kremayı pişirin.
  • Krema soğuduktan sonra kremaya bir poşet toz şanti ilave edip karıştırın.
  • Keki ıslatmak 1.5 su bardağı sıcak suyun içine bir çorba kaşığı toz şeker ve bir çorba kaşığı granül kahve ilave edip karıştırın.
  • Kekin üzerine kahveli karışımı döküp keki ıslatın.
  • Kekin üzerine kremayı ilave edip soğuduktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok :