Pancar Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
- Bir kilogram kırmızı pancar
- İki diş sarımsak
- Bir su bardağı sirke
- Bir su bardağı su
- Yarım çorba çorba kaşığı tuz
Pancar Turşusu Yapılışı
Önce pancarları iyice yıkayıp temizleyin.
Kaynayan suya atarak yumuşak olmayacak şekilde biraz haşlayın.
Soyduktan sonra yuvarlak şekilde dilimleyin.
Dilimlenen pancarları kavanoza yerleştirin.
Sarmısağı tuzla dövün.
Karıştırma kabında su, sirke, tuz, ve dövülmüş sarmısağı karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kavanozdaki pancarın içine dökün.
Kavanozun kapağını kapatıp sallayarak çalkalayın.
1-2 gün sonra pancar turşusu hazır!!!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder