Malzemeleri:
- 3 tane hazır yufka
- 4 tane patates
- 1 su bardağı süt
- 2 bardak zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Patatesli Börek Tarifleri
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup rendeleyin.
Yumurta ve sütü karıştırıp çırpın.
Rendelenen patatesleri ilave edip karıştırın.
Tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın.
Yufkayı düz bir yere serin
Hazırladığınız malzemeden yufkanın üzerine dağıtın.
Yufkayı uçlarından başlayarak rulo şeklinde kıvırıp tepsiye koyun.
Diğer yufkalar için de aynı işlemi yapın.
Börekleri tepsiyle buzdolabının buzluğunda 12 saat bekletin.
Daha sonra ince ince keserek kızgın yağda kızartın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder