Pırasa Yemeği Yapılışı Pırasa Tarifi Pırasa Nasıl Yapılır Pırasa Yemeği Yapmanı Püf Noktaları
Pırasa Yemeği Tarifi
Malzemeler
- Bir kilogram pırasa
- Bir tane orta boy kuru soğan
- İki tane havuç
- 30 gram kıyma
- 2-3 diş sarmıak
- Bir tane yumurta
- Bir tane yemek kaşığı salça
- Bir bardak et suyu
- İki yemek kaşığı limon suyu
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- Tuz, karabiber
Pırasa Yemeği Yapılışı
Pırasaların üst kabuğunu çıkarıp yıkayın.
Yuvarlak şekilde doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyup kıymayı karıştırarak kavurun.
İnce kıyılmış soğanları ve doğranmış havuçları ilave edin.
Soğanlar ölünceye kadar kavurun
Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
Ardından sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Doğranan pırasaları da ilave edip arada karıştırarak kavurun.
Pırasalar yumuşadığı zaman et suyunu ekleyin.
Et suyu kaynamaya başladığında altını kısıp 30 dakika daha pişirin.
Terbiyenin Hazırlanması
Pırasa pişerken terbiyesini hazırlayın.
Terbiye için bir yumurtanın sarısını çırpıp içine yavaş yavaş limon suyunu ekleyin.
Yumurtayı yemeğe katmadan önce pişmesini engellemek için yemek suyundan ekleyin.
1-2 kaşık yemek suyu yumurtayı pırasaya karıştırırken pişmesini engeller.
Daha sonra yumurtayı yavaş yavaş yemeğin içine dökün.
Hafif ateşi yükselterek bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Yemeği biraz dinlendirip servis yapın.