Mafiş Tarifi, Mafiş Kızarmasının Yapılışı, mafiş nasıl yapılır, mafiş nedir, mafiş ne demek, mafiş pişirme, mafiş malzemeleri, mafiş kızartması, hamur işi yemeklerinden mafişin yapılışı.
Mafiş Tarifi
Malzemeleri:
- 500 gram yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Alabildiği kadar un
Mafiş Kızarmasının Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur yapın.
Hamuru yaklaşık olarak 15-20 dakika bekletin.
Hamuru parçalara ayırıp oklava ile çok ince olmayacak şekilde açılın.
Bıçakla kare şeklinde kesin.
Tencerede sıvı yağı kızdırın.
Kesilen hamur parçalarını kızgın yağda kızartın.
Not: Sade olarak yapmak istiyorsanız hamuru yoğurtla değil su ile yoğurabilirsiniz. Tercih sizin.