Püreli Köfte Tarifi Püreli Köfte Yapılışı Püreli Köfte Nasıl Yapılır

Püreli Köfte Tarifi Püreli Köfte Yapılışı Püreli Köfte Nasıl Yapılır

Püreli Köfte Tarifi 
Malzemeleri:

  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • Bir dilim bayat ekmek iç
  • 6 tane orta boy patates
  • Yarım çorba kaşığı salça 
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tane yumurta
  • Bir orta boy kuru soğan
  • İki çorba kaşığı sıvı yağ 
  • 6 dal maydanoz
  • Bir fiske karabiber

Yapılışı:
Patatesi kabuğu ile haşlayıp soyarak püre haline getirin.
Yarım bardak süt, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Kıymaya, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek içi ilave edip karıştırın.
Daha sonra yumurta, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz katıp yoğurun.
1 .5 yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Islak avuç arasında yassılaştırıp ortası düz, kenarları yüksek tepsi şekli verin.
Yağlanmış tepsiye dizip fırında kurutmadan, köftelerin kırmızı rengi gidinceye kadar pişirin.
Patates püresini krema torbasına doldurun.
Köftelerin ortalarına şekillendirip sıkın.
Bunu işlemi kaşıkla da yapabilirsiniz.
Üzerine iki çay kaşığı sulandırılmış ev salçası dökerek fırında 10 – 15 dakika pişirin.
Üzeri güzelce kızarana kadar pişirip servis yapın..