Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Mantarlı Tavuk Sote Yapılışı Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, misyemek.
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Malzemeleri:
- Dört parça tavuk göğsü
- Yarım kilo mantar
- Bir tane orta boy kuru soğan
- Üç tane yeşil sivri biber
- Dört tane domates
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle tavuk göğsünü yıkayıp küp şeklinde doğrayın.
Mantarları da yıkayıp dilediğiniz büyüklükte doğrayın.
Soğanı incecik kıyın ve kızgın yağda pembeleşene kadar soteleyin.
Biberleri halka şeklinde doğrayıp tavaya ilave edip karıştırın.
1-2 dakika bu şekilde kavurun.
Daha sonra doğranan tavuk göğsünü ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.
Küp şeklinde doğranan domatesleri de ilave edip karıştırın.
Son olarak baharat ve tuzu ekleyin.
Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte yaklaşık olarak 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun...