Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Mantarlı Tavuk Sote Yapılışı Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Mantarlı Tavuk Sote Yapılışı Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, misyemek.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Malzemeleri: 

  • Dört parça tavuk göğsü
  • Yarım kilo mantar
  • Bir tane orta boy kuru soğan
  • Üç tane yeşil sivri biber
  • Dört tane domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Yapılışı
Öncelikle tavuk göğsünü yıkayıp küp şeklinde doğrayın.
Mantarları  da yıkayıp dilediğiniz büyüklükte doğrayın. 
Soğanı incecik kıyın ve kızgın yağda pembeleşene kadar soteleyin.
Biberleri  halka şeklinde doğrayıp tavaya ilave edip karıştırın. 
1-2 dakika bu şekilde  kavurun.
Daha sonra doğranan tavuk göğsünü ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.
Küp şeklinde doğranan domatesleri de ilave edip karıştırın.
Son olarak baharat ve tuzu ekleyin. 
Tencerenin ağzını kapatıp  kısık ateşte yaklaşık olarak 15-20 dakika pişirin. 
Afiyet olsun...