Güveçte Etli Nohut Yemeği Güveçte Etli Nohut Tarifi Güveçte Etli Nohut Yapılışı Güveçte Etli Nohut Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri
Güveçte Etli Nohut Yemeği
Malzemeleri:
- Üç su bardağı haşlanmış nohut
- Bir kilo kemikli dana veye kuzu eti
- İki tane kuru soğan
- İki tane kırmızı biber
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı
- Bir yemek kaşığı domates veya biber salçası
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Kemikli etleri düdüklü tencereye koyun.
Üzerine 2 parmak geçecek kadar su ilave edin.
Etleri 40 dakika kadar pişirin.
Nohutları önceden haşlayın.
Diğer tarafta bir güvece yağları koyup kıyılmış soğanı soteleyin.
Salçayı ve doğranmış kırmızı biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Haşlanan etlerin suyunu süzüp güveçteki salçalı soğana ilave edip karıştırın.
Güvece haşlanmış nohutları da ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini serpip güvecin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirip sıcak sıcak servis yapın.