Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Fırında Patatesli Tavuk Yapılışı Oktay Usta Tarifleri

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Fırında Patatesli Tavuk Yapılışı Oktay Usta Tarifleri

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir kilo but ve kanat
  • Yarım kilo patates
  • İki tane orta boy kuru soğan
  • Beş tane sivri biber
  • Üç diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı yoğurt
  • Tavuk baharatı
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı
Fırın tepsisine butları, kanatları, dört parçaya bölünmüş patatesleri, halka şeklinde kesilmiş soğanı koyun.
Başka bir kapta doğranmış sarımsağı, salçayı, yoğurdu, baharat ve tuzu bir su bardağı sıvı yağı karıştırın.
Karışımı fırın tepsisindeki malzemenin üzerine döküp iyice karıştırıp tepsiye eşit olarak yayın.
Üzerine sivri biberleri koyun.
200 derecede ısıtılan  fırında yaklaşık olarak 45-50 dakika pişirin.