Malzemeleri:
- Yarım paket fırın makarna
- Makarnayı haşlamak için 6 su bardağı su
- Üç tane yumurta
- Bir su bardağı peynir rendesi
- Bir su bardağı süt
- Bir çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 12 dal kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Makarnaları suda 15-20 dakika haşlayıp süzün.
Haşlanan makarnanın yapışmaması için bir çorba kaşığı sıvı yağ ilave edin.
Başka bir kapta yumurta, peynir, maydanoz, sıvı yağ ve sütü karıştırın.
Hazırladığınız karışımın içine haşlanmış makarnayı ilave ederek karıştırın.
Tepsiyi margarin ile yağlayıp makarnayı boşaltın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
30 dakika fırınlamak yeterli oluyor