Etli Çiğ Köfte Tarifi Etli Çiğ Köfte Yapılışı Etli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır

Etli Çiğ Köfte Tarifi Etli Çiğ Köfte Yapılışı Etli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır

Etli Çiğ Köfte Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram bonfile, kara et veya tranç
  • Bir su bardağı esmer çiğ köftelik bulgur
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir çorba kaşığı acı biber salçası
  • Bir çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • Bir tane soğan
  • İki diş sarmısak
  • Altı tane taze soğan
  • Bir çorba kaşığı isot ve sumak
  • Ceviz büyüklüğünde zencefil
  • Yarım bağ maydanoz 
  • İki dal taze nane
  • Beş tatlı kaşığı kimyon
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • İki çorba kaşığı nar ekşisi
  • Üç çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı
1’er çorba kaşığı isot ve sumağın üzerine; açılmaları için 3-4 çorba kaşığı sıcak su ilave edin ve bir süre bekletin. 1 adet soğan, 6 dal taze soğanın beyaz kısımları ve 2 diş sarımsağı mutfak robota atarak rendelenmesini sağlayın. 

Karışımı tepsiye alıp üzerine 1 su bardağı ince bulgur ile 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası, 1 çorba kaşığı acı biber salçası, 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Diğer elinizin avucuyla kol kuvveti alarak elinizle iyice yoğurun. 

Bu sırada içine güzel bir ekşilik vermesi için limon ekleyin. Zencefili birkaç parçaya bölerek tepsiye alın. Yaklaşık 10 dakika yoğrulduktan sonra baharatları ekleyin. 2 çorba kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber ile sumakla isotu da ekleyip ve yoğurmaya devam edin. Bulgur hafif pişip, dişe gelir hale gelince.

Bu kez 250 gram bonfileyi birkaç parçaya bölerek mutfak robotuna yerleştirin ve macun haline gelene dek çekin. Zencefil parçalarını çıkararak, eti de tepsiye ekleyip 20 dakika daha yoğurun. 

Toplamda en az 40 dakika yoğurmak gerekiyor. Arada tadına bakarak kıvamını anlayabilirsiniz. Tamam olunca içine 2 çorba kaşığı nar ekşisi ve parlaklık vermesi için 3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin.