Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yapılışı

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yapılışı, Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi
Malzemeleri: 

  • İki su bardağı barbunya
  • İki tane havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tane orta boy patetes
  • Bir tane kuru soğan
  • İki yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • İki diş sarımsak
  • Tuz
  • Pulbiber 
Yapılışı

Barbunyaları tencereye koyup 4 su bardağı su ilave edin.
15 dakika haşlayın.
Haşlanan barbunyanın suyunu dökün.
Soğanı ince ince doğrayın.
Tencereye yağ koyup kızdırın.
Soğanları ilave edin
Sarımsakları içine rendeleyin. 
Havuç ve patatesi doğrayıp tencereye ilave edin.
Biraz kavurduktan sonra salçaları, tuzu ve pul biberi ekleyin. 
Haşlanan barbunyaları da  ilave edin.
Düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakika daha pişirin.