Saray Muhallebisi Tarifi
Malzemeleri:
- 100 gram margarin
- Bir litre süt
- Dört kaşık tepeleme un
- Bir su bardağı şeker
- Bir paket vanilya
- Bir su bardağı dövülmüş ceviz
- Bir tane yumurta sarısı
Yapılışı
Bir litre sütü kısık ateşte ısıtın.
Yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
Bu karışımı ısıtılan sütün içine ekleyip şekerin erimesini sağlayın.
Şeker eridikten sonra ocağı kapatın.
Çok ısıtılmayın.
Başka bir tencerede 100 gram margarini eritip üzerine unu ilave ederek kavurun.
Kavrulan una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta devamlı karıştırın.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave edin.
5-10 dakika devamlı karıştırarak muhallebinin soğumasını sağlayın.
Daha sonra borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi içine dökün.
Üzerine dövülmüş cevizi serpin.
Buzdolabına koyun.
Soğuttuktan sonra servise hazır...