Kete Tarifi Kete Yapılışı Kete Nasıl Yapılır

Kete Tarifi Kete Yapılışı Kete Nasıl Yapılır

Malzemeleri 

  • Bir paket margarin 
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı ılık su
  • İki tane yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
  • İki yemek kaşığı şeker
  • Bir paket yaş maya
  • Tuz
  • Un 

Yapılışı
Yoğurma kabına eritilen ılık margarini ve sütü koyun.
Yoğurt ve yumurta beyazını da ilave edin.
Yaş mayayı ılık suyla karıştırıp ekleyin.
Şeker, tuz ve sıvı yağı katın.
Daha sonra unu ilave ederek hamuru yoğurun.
Kıvamlı bir hamur olana kadar un ilave edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru bir süre dinlendirin.
Hamurdan yumurta biraz büyük parçalar alın elinizde yuvarlayın. 
Fırın tepsisini yağlayın şekil verdiğimiz hamurları tepsiye dizin.
Bir saat mayalanması için bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Not: İç malzemesi hazırlayarak içli kete de yapabilirsiniz.