Damla Sakızlı Etimek Tatlısı Tatlısı Tarifi Malzemeleri

Damla Sakızlı Etimek Tatlısı Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket tuzsuz etimek

Islatmak için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İki su bardağı sıcak su

Krema için:

  • Bir litre süt
  • İki yemek kaşığı buğday nişastası
  • İki yemek kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı pirinç unu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İki tane damla sakızı


  • Üzerine:
  • Çikolata sosu
  • süt (çikolata sosunu pişirmek için)
  • Ceviz

Yapılışı
Etimekleri borcama dizin.
1.5 su bardağı toz şekeri yarım su bardağı su ile kaynamaya bırakın.
Karamel rengini aldığında üzerine iki su bardağı sıcak su ekleyip koyu kıvamlı bir şerbet yapın. Etimekleri şerbetle ıslatın.
Krema malzemelerini ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Biraz soğuyunca etimeklerin üzerine dökün.
Çikolata sosunu tarife göre pişirip etimeklerin üzerine istenilen şekilde yayın.
Üzerini ceviz ile süsleyin.