Arnavut Ciğeri Tarifi Arnavut Ciğeri Yapılışı Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır

Arnavut Ciğeri Tarifi, Arnavut Ciğeri Yapılışı, Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır, Arnavut Ciğerinin yapılışı, Ciğer Kızartması, Ciğer Yemekleri, Ciğer Tarifleri. 

Arnavut Ciğeri Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tane koyun karaciğeri
  • 80 gram un
  • Bir çorba kaşığı kırmızı biber
  • Bir bardak sıvı yağ
  • Dört tane büyük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Yapılışı
Ciğerin sinirlerini ve zarını temizleyin.
Ciğeri ceviz büyüklüğünde doğrayıp, yıkayıp, süzdürün.
Süzülmüş ciğerlere kırmızı biber ilave edip karıştırın.
Ciğerden bir avuç alarak una bulayın, silkeleyerek  fazla ununu döktürün.
Unlanan ciğerleri iyice kızdırılan yağa bırakarak bir dakika kızartıp tabağa alın.
Kalan ciğerleri de aynı şekilde azar azar yağda kızartın.
Daha sonra tavada biraz yağ kızdırın.
Tabaktaki ciğerleri yağa alın, bir taşım kaynatarak tencereyi ateşten alın.
Üzerine tuz serpip kapağını kapatın, soğumaya bırakın..
Daha sonra tabağa alıp bir miktar kızartılan yağdan üzerine gezdirin.
Piyazlık doğranmış soğan ve maydanozla birlikte servis yapılır.