Cevizli Kısır Tarifi Cevizli Kısır Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Cevizli Kısır Tarifi Cevizli Kısır Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifleri, kısır tarifleri.

Cevizli Kısır Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı ince kısırlık bulgur.
  • Bir tane kuru soğan
  • Üç çorba kaşığı sıvı yağ
  • Bir çorba kaşığı biber salçası 
  • İki tane domates
  • Bir çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz 
  • Beş dal nane
  • Dört çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı pul biber 
  • Bir tatlı kaşığı sumak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir su bardağı sıcak su

Yapılışı  
Bulguru bir bardak sıcak suda ıslatıp 10 dakika bekletin. 
Yeşil soğanı, salatalığı ve domatesleri çok küçük doğrayın. 
Maydanozu, naneyi ve biberi ince ince kıyın. 
Bir limonun suyunu sıkın.
Kuru soğanı doğrayın, sıvı yağda kavurun. 
Bir kaşık biber salçası ekleyip, kavurmaya devam edin.
Kavurduğumuz karışımı bulgurun üzerine döküp karıştırın.
Üzerine tuz ve kimyon ilave edip tekrar iyice karıştırın. 
 Karabiberi, pul biberi, sumakı, zeytin yağını, ceviz içini ve limon suyunu ilave edin. 
Son defa güzelce karıştırın. 
Cevizli kısır hazır.
Limon dilimleriyle servis yapın.