Kelebek Kurabiye Tarifi Kelebek Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Kelebek Kurabiye Tarifi Kelebek Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları, kurabiye tarifleri, kurabiye yapılışı, en lezzetli kurabiye tarifi, pratik kurabiye yapılışı.

Kelebek Kurabiye Tarifi
Malzemeler:

  • 200 gram un
  • 110 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 50 gram şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz badem
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı
Şeker ve yumuşayan tereyağını mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sırasıyla yumurtayı, unu, toz bademi ve nişastayı ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Unlanmış tezgaha alıp biraz yoğurun.
Streç filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Dolağtan çıkardıktan sonra üzerini unlayarak düzleştirin.
Merdane yardımıyla yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın.
Kelebek kalıpla keserek kurabiyelere şekil verin.
Kalıbınız yoksa elinizle şekil verin.
Tepsiye şeklini bozmadan dizin.
Pişirmeden önce 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
Bu yöntemle şeklini daha iyi korur.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.

Süslemesi İçin
Hazır olarak satın alacağınız pembe renkli şeker hamurunu merdane yardımıyla açın.
Kelebek kalıp ile kesin.
Hamurlarınızı kurabiyelerin üzerine bir miktar bal ya da krema sürerek yapıştırın.