Kara Lahana Sarması Tarifi Kara Lahana Sarması Nasıl Yapılır Püf Notaları
Kara Lahana Sarması Tarifi
Malzemeleri:
- 40 tane kara lahana yaprağı
- 200 gram yağlı kıyma
- 2 kahve fincanı pirinç
- 2 kahve fincanı bulgur
- 2 tane domates
- 2 tane büyük soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Yarımşar demet nane
- yarım demet maydanoz
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Kara lahanaları yıkayın, kaynamış suda bir dakika haşladıktan sonra süzgece alarak soğutun.
İç harcı için soğanlarınızı ince ince yemeklik doğrayın.
Bulgur ve pirinciniz yıkayarak süzün.
İç harcı için; küp doğranmış domates, salça, karabiber, kıyılmış nane ve maydanozu karıştırın.
Hafifçe tuzladıktan sonra karıştırın.
Daha sonra kıyma, pirinç ve bulguru da ekleyip iyice karıştırın.
Son olarak limon suyunu ekleyin.
Lahanaları kesme tahtanıza alıp ortasındaki sert ve kalın damarı çıkarın.
Tencere dibine dizdiğiniz kalın damarların üzerine sarmaları sıralayın.
Yemeğinizin seviyesinde su ekleyin.
Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
Arzuya göre yoğurtla servis yapın.