Diyet Mantı Nasıl Yapılır Tarifi Mantı Tarifleri

Diyet Mantı Nasıl Yapılır Tarifi  Mantı Tarifleri

Diyet Mantı Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 250 gram un
  • 200 gram irmik
  • 400 gram kıyma
  • Yarım demet fesleğen
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 tane soğan
  • 2 tane kırmızı acı biber
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Bir diş sarmısak
  • 150 ml zeytinyağı
  • 100 gram mantar
  • 500 gram domates
  • Toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Hamuru hazırlamk için, 200 gram un, irmik, ve 4/5 su bardağı suyu yoğurup top yapın, üstü örtülü olarak 1 saat buzdolabında bekletin.

İç harcını için, 2 adet soğan ve sarmısağı ayıklayıp kıyın. 2 yemek kalığı zeytinyağında kıymayla kavurun. Tuz ve karabiber atın.

Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp açın. Kenarlarını düzeltip 5 cm’ lik kareler kesin. Ortalarına iç koyup üçgen şeklinde kapatın. Bol tuzlu suda 8 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile çıkartın.

Domateslerin kabuklarını soyun, dürde bölün, çekirdeklerini çıkartın. Kalan soğanları küçük küçük doğrayın. Kalan zeytinyağını kızdırın. Soğanları, mantarları ve bütün olarak acı biberi yağda kavurun. Salça ilave edin. Tavuk suyu, sirke ve yarım su bardağı su katıp sıvı miktarı yarıya inene kadar kaynatın. Tuz, karabiber ve toz şeker ilave edin. Mantı ve domates dilimlerini ilave edip 5 dakika ısıtın. Fesleğen yaprakları ile servis yapın.