Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları
Malzemeleri:

  • 2 tane yumurta sarısı
  • 6,5 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım  paket kabartma tozu
  • 1 paket  pudra şekeri
  • 1,5 bardak un
  • 1bardak toz şeker
  • 1 tane limon
  • 125 gram margarin

Yapılışı
Derin bir kapta toz şeker ve margarini karıştırın. 
Ardından rendelenmiş limonun kabuğunu ve suyu, yumurta sarılarını ekleyin. 
Elediğiniz unu, nişastayı, kabartma tozunu katın ve yoğurun. 
Hamur yapışkan olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. 
Yoğurduğunuz hamuru alüminyum folyoya sarıp 3 saat buzdolabında bekletin. 
Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. 
Yağlanmış veya yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. 
Piştiğinde üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.