Alman Kurabiyesi Yapılışı Alman Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi

Alman Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi Alman Kurabiyesi Yapılışı, Kurabiye Tarifleri, Yemek Tarifleri, Alman Yemekleri.

Alman Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri
  • 375 gram tereyağı
  • 5 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı krem şanti
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 100 gram iri taneli toz şeker
Yapılışı
Yağ, un ve mayayı bir el mikseriyle iyice karıştırın.
Daha yumuşak bir hamur oluşturun.
Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dakika bekletin.
Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler yapın.
Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin.
Yumurta sarısı sürün ve şekerleri üzerine serpiştirin.
175 derece ısıda 12-15 dakika pişirin.
Ve soğumaya bırakın.