Çikolatalı Kurabiye Tarifi, Çikolatalı Çıtır Yapılışı, Kurabiye Nasıl Yapılır Çikolatalı Çıtır Kurabiye Oktay Usta Tarifi, yemek tarifleri, kurabiye tarifleri, kurabiye çeşitleri, kurabiye yapılışı, çıtır kurabiye yapılışı.
Malzemeleri
- 250 gram milföy hamuru (genellikle 5 yaprak)
- 150 gram bitter çikolata
- Bir avuç fındık kırığı
- 2 çorba kaşığı toz şeker
Bitter çikolatayı irice parçalara bölün.
Kare şeklindeki milföy hamurunun bir kenarına çikolata parçalarını koyarak rulo şeklinde sarın.
Her bir ruloyu 1-1,5 santimlik halkalar oluşturacak şekilde kesin.
Kestiğiniz Halkaları parmaklarınızla hafifçe yassılaştırın.
Derin bir kapta fındık ve şekeri karıştırın.
Milfoy halkalarını bu karışıma bulayıp fırın tepsisine dizin.
200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.