Şam Tatlısı Tarifi Şam Tatlısı Nasıl Yapılır

Şam Tatlısı Tarifi 
Malzemeleri:

  • Altı su bardağı irmik
  • İki tane yumurta
  • 1.5 su bardagı toz şeker
  • 2.5 su bardağı yogurt
  • 1.5 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • Beş su bardagı şeker
  • Beş su bardagı su
  • Limon suyu
  • Süslemek için fıstık içi

Yapılışı
İrmik, yumurta, şeker, yoğurt ve kabartma tozunu karıştırın.
Yağlanmış tepsiye döküp fırına verin.
Fırına sürmeden önce fıstıkları koyup dilimleyiniz.

Şerbetinin Yapılışı
Şekeri ve suyu ekleyip ocakta kaynatın.
Pişmeye yakın limon suyunu ekleyin.
Şerbet koyulaşınca ocaktan alın.
 Pişmiş olan tatlı soğuduktan sonra sıcak şerbetini üzerine dökün.