Sadrazam Lokumu Tarifi
Malzemeleri:
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
- 2.5 su bardağı süt
- Bir paket vanilya
- Dört kaşık un
- Yarım su bardağı şeker
- Hindistan cevizi
- İki su bardağı soğuk süt
Krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişirin.
Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekleyin.
Arada bir karıştırmakta fayda var.
Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın.
Ün ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayın.
170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Kek pişerken fırının kapağını açmayın ve kürdan batırmayın.
Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesin.
Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarın.
Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur.
İyice soğuyan ve koyulaşan kremayı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürün.
Tekrar sarın.
İçleri kremalı iki adet rulo elde edin.
Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesin.
Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayın.
Servis tepsisine dizin.