Kolay Mantı Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gram kıyma
- Birpaket mantı makarna
- Bir tane soğan
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- İki su bardağı yoğurt
- Üç diş sarımsak
- Beş su bardağı su
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Yapılışı
Kıymayı, rendelenen soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırarak yoğurun.
Hazırladığınız iç harcını mantı makarnalarının içlerine doldurun.
Tencereye beş su bardağı suyu koyun.
Suya tuzunu ilave edip kaynatın.
İçini doldurduğunuz mantı makarnaları kaynayan suda15 dakika haşlayın.
Daha sonra suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın.
Sarımsakları güzelce ezip yoğurtla karıştırın.
Sıvı yağı tavada kızdırın, içine pul biberi ilave ederek kavurun.
Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Yağda kızdırılmış pul biberi de üzerine gezdirip servis yapın.