Fırında Tavuk Pirzola Tarifi Fırında Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi Fırında Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır 
Tavuk Pirzola Tarifi
Malzemeler
  • Bir kilo tavuk pirzola
  • Dört tane patates
  • Dört tane domates
  • Yeşil veya kırmızı  biber
  • Birtane  kuru soğan
  • Üç diş sarımsak
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık acı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı dağ kekiği
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı
Patatesleri parmak şeklinde doğrayın. 
Soğanları ezilmeyecek şekilde ince ince kıyın. 
Derin bir kapta salçaları, tuzu ve baharatları zeytinyağı ile karıştırılarak sos haline getirin. 
Tavuk pirzola, soğan ve sosun yarısı ile iyice karıştırın ve tepsiye dizin. 
Sosun kalanı patates ile karıştırılarak tepsiye dizin.
Lezzeti arttırmak için, tepsideki boşluklara kesilen domates, yeşil biber ve sarımsakları dizin. 
Önceden 230 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. 
İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın.